Welcome to our site

welcome text --- Nam sed nisl justo. Duis ornare nulla at lectus varius sodales quis non eros. Proin sollicitudin tincidunt augue eu pharetra. Nulla nec magna mi, eget volutpat augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer tincidunt iaculis risus, non placerat arcu molestie in.

inikah ertinye sahabat...........

Thursday, February 5, 2009

assalamualaikum kengkawan....

ok lah. sebenarnye azam terdetik nak tulis cerita ni sbb azam ada terima satu komen dari chatbox kat sebelah ni yang buat azam tertanya2 ape masalah seorang hamba allah ni sampai dia boleh cakap mcm tu dan secara tiba2 mcm nak cari gduh dengan azam....... k ni azam dah siap copykan untuk korang baca ape yg dia tulis khas dan ikhlas untuk azam...

secret: apala tak best langsung blog nie..... entah apa2 tah...... kau yang lelaki yg pakai cermin mata tu ke yang tulis blog nie.......... tgk muka jeee dah tau kau nie belagak, sombong , pura2, hipokrit. ee waktu chat pukul 9.29 pada 4 hb 2009.. ( secret i know who ar u la...)

so bila azam pikir - pikir balik kan... blog ni azam buat just untuk suka - suka untuk cerita kan dekat korang ape yang azam alami sepanjang 3 tahun ni... tp azam taksangka la blog ni boleh menybabkan orang sakit hati or meluat dekat azam ni... dan melalui siasatan azam.. orang yg bernama SECRET ni bukanlah orang luar .. orangnye dari dalam group azam jugak dan ni kiranye kes kawan makan kawan la ni........sebenarnye hamba allah ni dari dulu lagi takpuas hati dengan semua budak2.. tak tahu la ape masalah dia.. bukan dia ade masalah dgn azm saje.. tp dgn semua orang... dengan kawan baiknye sendiri pun.. so tak tak perlulah azm terkejut dengan perangai dia ni...



al kisahnye bermula...

pada tahun 2006, apbila kuliah telah bermula selama sebulan dlm kuantiti pelajar yang agak ramai yg mcecah sramai 50 oarang... maka terciptalah beberapa buah group iaitu salah satunya group itu ialah group KAMI.....maka sepanjang pengajian mereka disane mereka hidup bagai bersama keluarga kedua yang begitu mengambil berat antara satu sama lain.. kesemua ahli kumpulan mereka boleh dikatakan gila - gila otaknye... segala pengalaman mereka berkongsi bersama dan banyak meluangkan masa bersama. seperti adat kehidupan yang biasa, adakalanye mereka juga bergaduh tetapi dan pada akhirnya akan baik kembali....tetapi malangnye persahabat mereka tidak kekal lama........

ia bermula apabila salah seorang kawan mereka yang bernama E cuba pecah belahkan persahabat yang telah terikat lama kerana sifat cemburu dan dengki..shingga membuatkan kumpulan ini hampir roboh bagai ditolak dengan kereta jentolak....tp oleh kerana ramai tidak mangambil hati...kumpulan ini kembali bersatu...hal ini membuatkan si penghasat dengki ini tidak berpuas hati...dalam waktu yang sama si E ini merancang agenda yang lain. pada waktu ini kumpulan ini tidak tahu menahu siapakah dalang segala pergaduhan ini......... kisah itu terhenti disitu.....

setelah 4 sem mereka bersama...pada suatu hari... satu pegaduhan yang terbesar berlaku di dalam kelas..... oleh kerana perkara kecil , ia telah membuatkan 2 orang sahabat telah bergaduh besar sehingga mereka tidak bertegur sapa... setelah itu kumpulan ini mula menyiasat perkara sebenar.. pada waktu itu barulah mereka tahu dalang segala pergaduhan yang dicetus oleh sahabat mereka sendiri....mereka tertipu dengan berperwatakan si E iaitu lemah lembutnya... barulah mereka sedar orang yang disangkakan sahabat rupanya musuh dalam selimut....

tetapi yang peliknye si E ni tidak pernah menunjukkan perasaan bersalah dan tidak mengaku segala yang berlaku adalh berpunca darinya...malah terus dengan perangainye mengutuk dan membatu apikan kawan - kawannye........ sehingalah kehari in...

ciri ciri si A ni...
  • suka mengapi - apikan kawan2 nyee
  • suka mengharapkan kawan2
  • bersifap lemah lembut seolah2 pijak semut pun tak mati.....
  • suka menceritakan hal kumpulan kepada orang luar..
  • bersikap talam dua muka.......
  • bermulut manis.. tp sebenarnye macam mulut tempayan..
  • suka menunjukkan dirinye dibuli la konon...
  • suka memohon simpati dari orang ramai..( buat muka 1 sen)
cerita ini di inspirasikan dari kisas benar....

berdasrkan cerita ni... korang rasa ape yang kite patut buat dekat si E ni..............
bagi azm kite tak perlu buat ape2 just doa je kat ALLAh S.W.T supaya suatu hari dia dapat balasan setimpal dgn perbuatan dia.....

PS : secret, tidak perlulah takut untuk mengutuk seseorng jika kite rasa kite berada di pihak yang benar ...... so ade brannnnni

sape yang makan cili... dia yang rasa pedass......( tp budak ni memang suka mkn cili..... heheheeh)
so moral valuenye kat sini... jangn percayakan sahabat yang depan kite baik jee... tp sebenarnye pada waktu yang sama dia akan tikam kite dari belakang....so renung - renungkan...assalamualaikum..

3 comments:

g'gjosh said...

Wei........ahhahaha..............terasa nya hati gue...tpi tak rasa pedas pon maybe bukan gg yg dikatakam kot...ntahlah..tuhan sajer tahu perangai sebenar org nie..Apa2 pon tuhan maha tahu..dier yg akan menghukum kita di dunia dan akhirat..
Orang nie mesti tak takut kehilangan badan nie..huahuah..GG ckp pon dah tunggang terbalik ayat nie...Jgn korang ketawakan gg sudey...

azam said...

takpe ggg it ok... atlist u try bila kawan kene fintah.. bukan mcm kawan kite tu , semata2 untuk lepaskan diri dia , dia sanggup fitnah orang lain......bertaubat lah si E_ _ _ .....

ieda said...

sape E ni?
e....!

Post a Comment